fredag 27 mars 2009

Namibiaresan

Da var man tillbaka i Kapstaden efter en veckas resande i Namibia. Resan startade med att man hoppade pa en stor gron terranglastbil/buss i Kapstaden, fick ett talt och ett arbetslag tilldelat sig och sen bar det ivag. Ganska mycket bussakning och lagerliv innan vi kom fram till Swakopmund i Namibia.

Lite av vad vi gjort:
Akt sandboard. Som snowboard, fast pa sanddyner och utan lift. Kanske inget om man ar duktig snowboardakare men det ar inte jag. Franvaron av lift blir dock lite jobbig efter ett tag liksom narvaron av sand om man ar Johanna..

Akt fyrhjuling i oknen. Grymt kul, bra satt att se oknen och skelettkusten och vi lyckades att inte krascha. Med tanke pa vara trackrecords med gokarts och annat var det kanske lite av en bedrift. Upplevelsemassigt resans hojdpunkt enligt mig.

Bestigit Dune 45. En hog sanddyn som ofta anvands i filmer nar det ska filmas sand. Jobbig att ga uppfor men den medhavda amsteln smakade fint i solnedgangen.

Gatt en bushmanpromenad och lart oss lite om overlevnad i oknen. Bla att man inte ska tilllaga odlor om man lyckas fanga dem, de tappar fukt da.

Besokt varldens nast storsta Canyon (efter Grand). Det var hogt och stort. Tror Johanna har bilder pa resdagboken som jag lankat till har vid sidan.

Varit pa en township (kakstad) tour i Swakopmund: kollat hur de bor, hur samhallet funkar, besokt en bar och atit lite larver (inte gott) druckit traditionellt ol (inte heller gott) besokt en naturmedicinkvinna: hoppas eventuella barn slipper kolik for den medicinen var att gnida ett strutsagg med ett hyene-anus och sedan gora nagon go dricka pa det. Folk i Townshipen lever enkelt men ar valdigt glada, speciellt barnen som vill vara med pa kort hela tiden.

En stor del av bussresan var forstas att umgas med massa andra resande fran varldens alla horn bla, australiensare, britter, sydafrikaner, danskar, nya zeelandare en stortskon schweizare och tva helt yra koreaner med 8 stora resvaskor.
Vi trivdes bra med overlandbuss och det ska bli kul att ge sig ut pa den langre i slutet pa resan.

Inga kommentarer: