tisdag 1 november 2011

Väntat på direktörer

I torsdags blev vi "kidnappade" av rektor Langa (han heter så) efter jobbet. Hade kommit hem, lagt mig på sängen, bytt varma jeans mot svalare surfshorts och slappade lite. Jonas hade bytt till sina ascoola träningskläder och skulle ut och springa en sväng. Då knackar det på dörren och rektorn som släppt av oss en halvtimme tidigare tvingar med oss i bilen för att träffa någon av hans chefer. Vi hinner inte byta kläder men vi grabbar en mobiltelefon och slussas in till nån överboss för alla skolor i hela distriktet.
I vår lediga klädsel och aningen improviserat säljer vi in vårt projekt, först till bossen och sedan till hans IT-ansvarige. Kanske lite halvknackigt men tillräckligt väl för att bossen ska bestämma att ett gäng ämnesexperter ska komma och hälsa på oss på måndagen för att besluta om mobile learning ska införas på betydligt större nivå än vi är på just nu. Nice! bra jobbat, det är detta projektet behöver för att utvecklas till något mer än något som några svenska voluntärer pillar med när lärarna ger dem lite av sin dyrbara tid.

Under helgen förbereder vi oss lite, läser på, vilka frågor kommer ställas osv. I bilen till skolan börjar man få lite onda aningar när rektorn inte vet vilken tid ämnesgruppen ska komma och inte har hört av dem. Dagen går och ingen dyker upp. Lite av ett antiklimax. Men man lär sig hur det funkar här. Bara för att någon säger på torsdagen att de kommer på måndagen behöver det inte alls bli så. Bra att komma ihåg till nästa gång..

Ärendet är nu överlämnat till vår chef som får sköta kontakten med direktören.

2 kommentarer:

Malinson sa...

Fan vad tungt! Förstår att ni tappar sugen...Vi här hemma tycker i alla fall att ni är fantastiska som kämpar på! kram!!

Generalen sa...

Vi börjar anamma stilen här nere så det är ingen fara eftersom de inte kom då så kommer de kanske nån annan dag:)