måndag 7 november 2011

Exam days

Det är provtider på Mogakolodi. Varje termin (4 st) avslutas med slutprov i nästan alla ämnen för att lärarna ska ha något att gå på vid betygsättning. En skillnad mot Sverige där prov bara utgör en del av bedömningen alltså. Fast det är ganska naturligt med tanke på hur många elever, ofta 40+, som det går i varje klass.

Skolåret följer kalenderåret här så efter de närmaste veckorna med prov nästan varje dag väntar en längre sommarledighet för elever och lärare. Att det är slutet på året och provtider innebär också att lärarna inte har så mycket tid/lust/energi att hitta på nya saker. Därför är vårt projekt lite stillastående just nu.

Det kommer ganska mycket elever till biblioteket och visst gör vi nytta för dem men det är ju på det individuella planet för enskilda elever. Just nu förändrar vi inget på lång sikt eller skapar varaktiga förbättringar vilket är något vi verkligen vill uppnå.

Vi har pratat med lärarna om detta och de är sugna på att förändra och utveckla.
Nästa termin.

Jag förstår dem. Jag vet hur sliten man är i slutet på en termin men vissa dagar här känns inte så produktiva. Men vi får helt enkelt beväpna oss med afrikanskt tålamod, göra så mycket nytta vi kan och ladda för början på nästa skolår. Då blir det åka av..

Tillägnas Andreas "Teddy" Pettersson som fyller 30 idag. Grattis! Det sjuka är ju att jag inte är jättelångt efter.

Inga kommentarer: