torsdag 17 november 2011

Torsdag förmiddag

Biblioteket går bra, vi passerade 40 utlånade böcker häromdagen och en elev som tidigare haft problem med matten kom tillbaka efter ett prov och trodde att det hade gått fint. Känns bra.

Idag sitter vi på internetcafeet. Vi jobbar därifrån idag och gjorde så i förrgår också. Vårt jobb just nu består av att hitta vettigt material att fylla telefonerna med. Tanken är att alla elever i avgångsklassen ska ha varsin telefon nästa läsår så att de har konstant tillgång till allt bra som vi kan leta fram åt dem. Det finns mycket bra på internet, framförallt något som heter Khan Academy där ett mattegeni förklarar matte på ett pedagogiskt vis. Tyvärr funkar inte alla filmer perfekt på telefonerna, skärmen är ju rätt liten, men det är något vi jobbar på just nu. Det känns som en rätt bra och vettig uppgift, att ge elever som inte har tillgång till internet de bästa och mest nödvändiga delarna.

För övrigt har vi börjat spela squash några gånger i veckan. Galet rolig sport, mindre tekniskt krävande, mer förlåtande och mycket intensivare än tennis. Hittills har jag lyckats vinna merparten av matcherna men Jonas kommer närmare varje gång. Skönt att mixa den rena fysiska träningen med något som är bra träning men som görs för att det är roligt också.

Vi blev tvungna att klippa oss igår. I förrgår sade killen som jobbar på internetcafeet vänligt till oss att så kan vi fan inte se ut. Ingen av oss hade klippt sig sedan i somras och såg väl allmänt lite slitna ut. Vi kom fram till att han hade rätt och nästa dag fick vi skjuts till stället där han klipper sig. Först verkade frisören vilja ge mig nån sorts strikt Hitler-sidbena men jag lyckades styra upp det. 25 Rand och 15 min senare är håret avsevärt kortare men Jonas verkar vilja låna min keps ett tag framöver..

Denna veckan och två till sedan är terminen över och vi åker till Kapstaden. Looking forward to it..

Inga kommentarer: