tisdag 4 oktober 2011

Grusade förhoppningar och positiva intryck

När jag och Jonas tillfälligt lämnade Mafikeng för en dryg vecka sedan såg vi fram emot att få komma till en storstad. Ett ställe där det finns annat att äta än snabbmat kanske ett ställe med affärer så att vi kan köpa volleybollar till skolan? En stad med saker att uppleva? kanske lodgen har ett gym? Kanske drivs den inte av galna kristna fundamentalister? Vi hade höga förhoppningar men de kom snabbt på skam.

Stället vi bor på ligger långt ute i en förort. Ingenting finns inom gångavstånd. Första natten fick vi någon gryta gjord på kycklinghjärtan att käka. Stället drivs av några boer som först verkar snälla men visar sig vara rätt ogästvänliga, ger oss pyttelite mat, har äckliga hundar och framförallt driver Jonas till vansinne. (Han råkade skriva ut några papper för mycket på deras skrivare än gång vilket höll på att förstöra hela deras dag). Tror inte att de är helt bekväma med att ha ett gäng unga (färgade) voluntärer från kapstaden som gillar hög musik boende här. Tror inte att det är deras vanliga klientel direkt.

Annars har lektionerna gått rätt (oväntat) bra de första två dagarna. Inte friktionsfritt men det har funkat. Framförallt har det varit roligt att se telefonerna in action och att eleverna har varit väldigt positiva.

Inga kommentarer: