onsdag 14 september 2011

Hemvag fran skolan

En varm bil dar foraren vagrar anvanda acn trots 30 grader utanfor. Tva overtrotta svenskar sitter och galenskrattar at allt efter en dag pa jobbet bestande av observationer av matte- och engelskalektioner, en volleybollektion med 45 elever och en paff boll, en tva timmars engelska lektion med 65 elever som vagrar prata engelska och en eftermiddag dar samtliga larare forsvann fran skolan vid lunch och lamnade sina 300 elever tillsammans med tva svenskar och en rektor.

Svenskarna far tag pa chaufforens (tillika rektorn) cd-samling som visar sig vara en riktig musikskatt. En cd med klassisk musik, en countryskiva med pussycat, en cd med "romantiska panflojtslatar" och 5 skivor boerschlager.
Boerschlager undrar ni forstas vad det ar. Det ar en musikstil som uppskattas mycket av de tuffa, rugbyspelande farmarkillarna med boerpabra i Sydafrika. Sana som trycker i sig en gnu till middag, oppnar olflaskor med ogonlocken och avlivar sina oxar med en rak hoger. Det de lyssnar pa ar bla svenska schlagerlatar (Abba, Perelli mfl) som en afrikaansk dam gjort lite skona covers pa. En del latar har oversatts men Abba-medleyt fick vara kvar pa originalsprak.

Boerschlagern aker forstas in i cdspelaren och tva trotta svenskar kan sjunga med i "take me to your heaven" i den afrikanska semioknen under en helt vanlig dag i Sydafrika. Imorgon har vi siktet installt pa panflojtar.

1 kommentar:

Anonym sa...

HEJ

Medge att det är något speciellt med "gamla godingar" !

Madeleine och Malin