lördag 10 september 2011

En vecka gjord

Forsta arbetsveckan gjord. Sa mycket arbete har det nu inte blivit men valdigt manga intryck och manga fragor men en del har borjat klarna.

En stor grej ar boendet. Vi (jag och Jonas) vet fortfarande inte var vi ska bo. Vi bor fortfarande pa en lodge i Mafikeng dar boendet blir forlangt nagra dagar i taget tills "the house" blir klart. "The house" ligger brutalt mycket mer ute i ingenstans an vad Mafikeng gor i en liten by som heter Disadeng. Ett annat alternativ verkar vara att vi ska bo pa skolan, dar vi ska jobba mest. Ar inte sa sugen pa det. Den ligger ocksa i Disadeng..

Vi var antligen ute pa skolan igar. Ett roligt forsta intryck var att de hade "crossdressingday" sa killarna hade tjejklader och tvartom.
Vi tittade runt, pratade med larare och elever och brainstormade om vad vi kan gora. Jag fick aven en smarre chock nar jag insag att deras matte ar pa mycket hog svensk gymnasieniva. Pa engelska. Just nu klarar jag inte ens talen sjalv och skulle inte ha en chans att lara ut nagot. Blir att hardplugga pa fritiden. Det verkade dessutom som att rektorn tyckte att jag skulle hoppa in och ta over undervisningen med en gang men det ar helt enkelt inte genomforbart. Deras larare kan ju sina elever och vet battre vad som funkar an vad jag gor.

Nu i borjan ska vi fokusera pa att titta pa lektioner, hjalpa till dar vi kan, bygga upp ett studycentre dar vi utnyttjar smartphonsen och utveckla idrotten som verkar helt eftersatt. Kanns bra att ha fatt lite klarare mal med arbetet. Efter tva veckor har ska vi aka till Durban i tva veckor for att utbildas mer pa telefonerna. Ser fram emot det, Durban ska bli kul att se.

Annars blir det en del hang pa lodgen. Kollar pa rugby, VM har precis borjat och det sands rugby 24/7. I tva kanaler. Spelar lite schack pa ett stort utomhusschack och forsoker trana litegrann men det ar lite meckigt nar man delar hotellrum med andra.

En lite rolig handelse var nar de uberkristna agarna till lodgen forsokte omvanda jonas (typsik svensk ateist) till att bli aktivt troende. Det gick sadar och var lite stelt ett tag efterat.

Nu ar det helg, har finns inget att gora sa jag ska raplugga matte..

3 kommentarer:

Lorenz sa...

Lite ironiskt att matten är mer avancerad i Afrika än hemma i Sverige!

Du kanske egentligen borde ha som projekt att styra upp matte-utbildningen hemma istället? Svenska ungar fattar ju noll och intet om matematik!

Mattias sa...

Tjena Dunken,

Kul att höra att allt är bra, kanske läge att byta ämne?

Hälsningar från Gips mannen!

Generalen sa...

Gipsmannen? Har du ramlat ner fran din byggstallning?