lördag 17 september 2011

En vanlig dag i Mafeking

Vaknar kl 6.10 och drar på chinos och instoppad skjorta (seriöst..). När det börjar tuta utanför några minuter i halv går man ut och sätter sig i rektorns bil. Har man tur får man höra lite skön musik, se tidigare inlägg. 45 minuters bilfärd genom semiöken där man ser getter, åsnor och kor (sjukt exotiskt - var är lejonen?). Sedan följer en skoldag med blandade arbetsuppgifter, vi har mest observerat hittils men nästa vecka ska vi styra upp biblioteket. Vi får lunch på lite olika tider i skolan, vilket kan bli knepigt att synka med vårt kommande fasta schema såsmåningom. Lunchen består av en sjukt stor hög ris, riven pumpa och antingen kyckling eller fisk, helt ok mat men kan bli tradigt i slutet av november.

Skoldagen flyter på med planering och samtal med lärare om vad vi kan och ska göra. Oftast innebär detta också någon form av märklig händelse som vi förundras över. Vår plan är att vi ska vara fullt upandrunning med att driva ett bibliotek/studyhall, ta hand om en del idrott och hjälpa till i engelska och matte då nästa termin startar 10e oktober. Innan dess ska vi hunnit med 2 veckor i Durban också.

14.20 går bilen hemåt. Det är varmt och vi är ganska trötta av alla dagens intryck. Oftast går vi till internetcafeet där vi har gratis tillgång (tror vi iaf) och kanske går vi och handlar lite inför middagen. Här finns också möjlighet att bada i lodgens iskalla pool om vi är snabba med andra ärenden. Ofta tar vi en schackmatch, det finns ett 4*4 meters utomhusschack här. Jag vann min första match igår, verkligen på tiden.. iEfter schackspelet brukar jag träna en timme, duscha och sen smyger vi oss in i köket för att laga middag som avnjuts på rummet medans vi kollar på TV. Köket är egentligen inte till för gäster att laga mat i men vi får lov att göra det ändå fast det känns lite halvstelt.

Jag har lagt upp en länk till Jonas blogg också, han har tillgång till kamera och har bl.a tagit bilder av vårt biblioteksprojekt.

Just idag känns det lite segt att missa kräftskivan hemma men annars flyter det på rätt bra här och man börjar vänja sig vid livet på den afrikanska landsbygden något annat som är bra är att det känns som att vi verkligen kommer att kunna göra någon nytta om vi får allt att stämma på skolan.

1 kommentar:

Johanna sa...

Älskling,
Skönt att höra att du just nu knatar upp tidigare än vad jag gör om morgonen (ombytta roller, för en gångs skull).
Kräftskivan var sig inte lik utan Dig (och lite annat folk som ju råkar vara på villovägar nära och långt bort!)
Puss och kram, Johanna