fredag 21 maj 2010

Lycka till David Villa

Valencias ikon och bäste spelare har lämnat. För Barcelona. I sådana här lägen skulle det ligga nära till hands att skriva att David Villa är en svikare, att han lämnar för pengar etc.

Så ser inte jag det. Han har gett Valencia så oerhört mycket och han stannade kvar efter att den fule holländaren nästan kört ner klubben i andraligan. Nu är de tillbaka där de hör hemma och han kan lämna med gott samvete. Han har dessutom skött det mycket snyggt, aldrig gnällt om att få byta klubb utan alltid sagt att det var upp till ledningen att bestämma om han skulle säljas eller inte.

Om man ändå var tvungna att sälja (Valencia har rätt taskig ekonomi) var det rätt att sälja nu. Villa är 28 år så hans prislapp kommer inte att stiga. Tycker dock att priset var lite lågt. Det ryktas om 400 miljoner. Kunde Barca lägga 400 miljoner +Etoo och Hleb för Zlatan förra året borde Valencia kunnat få med en spelare i dealen också tycker jag.

Apropå Zlatan ja, hade han lyckats lite bättre i år hade kanske inte Barca behövt köpa en ny forward överhuvudtaget.

Många Valenciafans gnäller för att Villa har bytt klubb och många är förbannade på Barca och tycker de är osportsliga som köper en av konkurrenternas bäste spelare.
Varför skulle inte en av världens absolut bästa forwards vilja spela för det bästa laget i världen? Det är där han hör hemma. Varför skulle det bästa laget i världen inte skaffa sig de bästa spelarna? Det kanske är därför de är bäst..
Självklart känns det tråkigt att han lämnar men jag är mer tacksam för att han inte stack tidigare än jag är besviken för att han lämnar nu.

Så lycka till El Guaje och tack för alla dina mål för Valencia!

Nästa säsong i en rödblå tröja

Inga kommentarer: