tisdag 22 september 2009

Han snacká skit om Dogge ju!!

Under helgens mycket trevliga vistelse i huvudstaden var jag på stand up comedy på Norra brunn. Det var grymt roligt och verkligen något jag tänker börja gå på även här hemma i Göteborg.
Kvällens första ståuppare var en mycket rolig, 2-meters snubbe som hette Fritte. Han följdes upp av Robin Paulsson vars Tv-show jag gillar men någon har sagt att han är tråkig som ståuppare. Det var han inte, han var skitrolig. Efter Robin var det en tjej som precis hade börjat som komiker och det märktes tyvärr då hon inte höll övrigas klass. Tomas Järvheden avslutade. Det jag sett honom göra i Tv har jag inte gillat så där jättemycket men live var han väldigt bra (och riktigt sjuk).

Trots de professionella komikerna var det dock en amatör som stod för kvällens starkaste minne. Inte så lite överförfriskad satt detta Stockholmsexemplar av en Majorna-Conny ganska långt fram, nära scenen och krökade med sitt gäng. Han kom lite snett in i showen redan från början då han lyckades bli måltavla för ett av Frittes skämt men då kunde han behärska sig. Det skulle bli annorlunda då Robin skojade om "Dogge" Doggelito.

Då Robin hämtade andan efter ett skämt hördes en släpig dryg stockholmsröst:
-Dogge e fan tyngre än va du e! Det blev tyst. Sen blev det ett gapskratt från övriga.
Hade Conny nöjt sig där hade allt varit bra men när Robin började igen blev han avbruten:
-Du ska inte snacka skit om Dogge! Övriga publiken började tröttna på Conny, ett antal arga "håll käften" hördes och vakterna var på väg fram. Robin vinkade tillbaka dem, gick fram till Conny och pratade lite med honom. Allt verkade vara löst. Tills han kom upp på scenen och det var dags igen.
-Men han snacka skit om Dogge ju! hördes den numer välbekanta stämman. Man hörde på Connys vädjande tonfall hur fullständigt obegripligt det var att ingen annan rusade till cykel-på-köpetstjärnans försvar. Den här gången lät Robin vakterna göra sin grej, Conny fick vingla hemåt och showen fortsatte utan några avbrott.

Vilken lirare, och att dampa så för att någon skojar om Dogge av alla människor. Alla skojar väl om Dogge? Dogge besitter nog själv en ganska stor dos sjävironi. Annars kan man inte göra cykel-på-köpet och allt annat konstigt han ställt upp på. Folk kan vara väldigt märkliga..

:) Det ser ut som att jag hinner gå på armytraining ikväll.
:( Klass 4c på stora höga är bättre på att skriva än mina ordinarie elever i sjuan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

U do NOT mess with Dogge!! ;)
/J

Generalen sa...

Tydligen inte i Stockholm i alla fall..