måndag 5 december 2011

Framme i Kapstaden

Är nu framme i Kapstaden. Kom sent igår kväll efter en heldag med varm, svettig, skakig buss som ofta tvingades tvärnita av olika anledningar. Hann med en god hamburgertallrik med några öl och fotboll (sunderland-wolfes, oväntat underhållande) innan flyget igår.

Bor nu i Observatory, ett lite hippieaktigt område där det bor ganska mycket studenter och andra tillfälliga arbetare som oss. Jag bor i rum ett hus som Jonas flickvän Agnes har bott i medans hon jobbat här under hösten tillsammans med lite annat folk (eget rum).

Det är kul att ha lite folk runt sig som kanske har något vettigt att säga. Igår pratade jag med en kille som visste vem Danny Trejo är, bara en sådan sak. Danny hade tydligen suttit och stekt på Caprice i Camps Bay. Vet inte riktigt om han kände sig hemma där, känns inte riktigt som hans typ av ställe men vem vet. I omklädningsrummet i squash-hallen däremot får man nästan känslan att han skulle titta fram när som helst och stirra elakt på en som bara han kan. Aningen off topic men eftersom jag gillar Trejo så blev det så.

Känns grymt bra att vara i Kapstaden i alla fall. Ett av skälen till att jag tog det här jobbet var ju att gillar stan så mycket. Det här kommer bli en bra december. Njut av vintern där hemma!

Inga kommentarer: