torsdag 30 september 2010

Riktiga storlag vinner även då de är dåliga.

"Det nya Valencia" har börjat säsongen bra. Bättre än vad de flesta fans ens vågat hoppats på. Ligaledning och utklassningseger i första CL-matchen. En bred trupp och ett hårt jobbande lag som trots många nya spelare sett samspelt ut.
United har haft det tyngre, en del oväntade poängtapp och skador på bla Rooney och Giggs. Som Valenciafan hoppades man att matchen skulle visa att Los Che var tillbaka där de var i början av 2000-talet. Som en utmanare till de allra största med Mestalla som en fruktad och ointaglig fästning.
Istället fick man bekräftat vad man innerst inne vetat men inte velat inse. United är (än så länge) storleken för stora. Valencia kämpade och slet. Valencia hade mest boll. Valencia brände ett jätteläge. Valencia jagade och tryckte på. Coach Emery gjorde offensiva byten. Valencia hade bra lägen men få riktiga avslut. United gjorde 1-0 med några minuter kvar.

Det var inte rättvist och inte välförtjänt men inte heller oväntat. Det är ofta så det ser ut då de allra största plockar poäng utan att förta sig. Valencia är ett bra lag. United är ett Storlag. Igår var skillnaden plågsamt tydligt.

Inga kommentarer: