fredag 12 juni 2009

Silly Season

Silly Season är igång på allvar, om nu någon kunnat missa det. På något konstigt sätt är den nästan lika spännande som den riktiga säsongen. Kan vara ett resultat av för många timmar CM (numer FM) men det är oerhört intressant att se vilka som spelar var till nästa säsong.

Om nu inte hela världen spelar i Real Madrid förstås. Det verkar vara risk för det. Den satsning som görs i den spanska huvudstaden verkar få Romans Chelskishopping att se ut som en droppe i havet.
Helt sjukt lag de verkar få ihop ändå. Hoppas det går lika bra som sist. Galacticos-eran var en bra tid för Valencia med två ligatitlar och en Uefacupvinst. Fast då gäller det förstås att David Villa stannar men vill Real ha någon så brukar det bli så. Jag förstår Villa om han skulle gå också, killen hör hemma i Champions league och där får han inte spela med Valencia på ett tag. Att han säljs för en fantasisumma kanske är det bästa för en klubb med ekonomiska bekymmer men det skulle ändå vara tråkigt.

Med hälften av alla världens storstjärnor i Real och det drömlag Barca redan har (+ Zlatan?) är det risk att La Liga blir lika spännande som skotska ligan. Kanske kan man införa ett speciellt tredjepris (låtsasguldet) som de andra lagen kan sikta på?

Fick reda på att Barca laddade upp inför CL-finalen med en film som Pep Guardiola klippt ihop. Bilder från säsongen varvat med scener från Gladiator, självklart med Gladiatorsoundtracket. Visste väl att jag var på rätt spår när jag brukade kolla på Youngblood innan GP-pucken när jag var liten.

Inga kommentarer: