torsdag 11 juni 2009

Majorna-Conny

Jag har skrivit om Partille-Jonny men har ni mött hans äldre kusin, Majorna-Conny? De förekommer i riklig mängd på diverse ölhak samt vid olika idrottsevenemang (främst hockey och fotboll, jag gissar att även bandyn är infekterad), självklart alltid som åskådare. De var oftast (enligt egen utsago) stora talanger men karriären blev det liksom inget av eftersom träning är för talanglösa.

De är 40+, håller på Gais, har jobbat ihop en stadig ölmage och har halvlångt, slitet hår, gärna hockeyfrilla. De klär sig i sliten skinnjacka och ljusa jeans. Den obligatoriska ölburken, pluntan eller Whiskyflaskan får aldrig vara för långt borta. De har helst Y-namn med allt vad det innebär men det känns också som en och annan Glenn har smugit sig in i gänget.

En äkta Conny har gott om åsikter som vädras så ofta som möjligt på så grov göteborgska som möjligt. Man ska ha åsikter om precis allt och alla ska höra dem. Självklart ska åsikterna helst vara negativa. Alla andra är kassa och dumma i huvet. Att underbygga sina påståenden med fakta behöver man inte bry sig om. Kunskaper som att Malta är ett eget land (ett litet tips: Landskamp) eller att den där jävla Andersson egentligen heter Anders Svensson är inte alls nödvändiga.

Majorna-Connys är tillsammans med gastutor och huliganer ett starkt skäl att avnjuta sport i Tv-soffan istället för live.

Inga kommentarer: