måndag 11 maj 2009

Betraktelser från en Kungälvskväll

I lördags var det fest i Kungälv. Två av mina vänner fyllde 30 och det skulle såklart firas med stor middag och rikligt med dryck på en lokal i centrala Kungälv. Mycket folk man inte sett på länge och en allmänt trevlig kväll.

Konstaterat:

Kommer man 17.25 till en förfest som ska starta 17 är man först. Och då är värden inte ens påklädd. När det gäller vilken tid en förfest startar kör även svenskar med afrika-tid.

Är man Johanna, lite nervös, och tvungen att presentera sig blir det lätt att man säger fel. Jättefel.

Schlager är så sjukt mycket bättre festmusik än techno. Båda är egentligen dåliga men schlager är ändå en galen stämningshöjare på något märkligt sätt.

Mannen-myten-legenden som går under namnet G syntes på dansgolvet men till mångas besvikelse uteblev hans trademark-moves. Inte hade han jeansjacka eller träskor på sig heller.

Jag är tveksam till att blinkande lampor på kläder är coolt. Tveksamt till och med om man är David Hasselhof. Vissa saker gjorde östtyskarna bra 89.

Keps och massa vax i hockeyfrillan är inte heller så tufft.

Jag och Johanna har inte samma syn som Ola och Nina på att renovera gamla båtar. Putsa, lacka, slipa, måla (och kyla rök?) är inget vi talar om med tindrande ögon. Att kompisar skaffar segelbåt ska ändå uppmuntras så det är bra att alla inte är lika lata som jag.

Kulturkrocken blev stor när krogen öppnade dörrarna för allmänheten och släppte in alla som inte var inbjudna men ändå ville in. Det är stor skillnad på att vara närmare 30 som flertalet bjudna gäster och nyss (eller knappt) fyllda 18 som flertalet eftersläppsgäster. Dessutom blev det jobbigt trångt. Så jävla girigt- så jävla onödigt.

Eftersom de giriga lokaägarna nu tvunget skulle fylla stället med tonåringar kollade jag lite efter snoddar runt benen och instoppade jeans (Partille-johnnys) men hittade inga. Det kanske är mer en högstadiegrej, vet inte riktigt.

Mycket gnäll kan tyckas för att vara en lyckad kväll men det är ju mycket roligare att skriva om, fråga bara Mike Bike!

Inga kommentarer: